محیط زیست گیلان در آیینه ی رسانه ها

 ورود گونه‌های مهاجم تهدیدی جدی برای حیات تالاب‌های ایران است

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست:

ورود گونه‌های مهاجم تهدیدی جدی برای حیات تالاب‌های ایران است

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متأسفانه بسیاری از تالاب‌های ما آلوده به گونه‌های مهاجم شده‌اند، چه از طریق ورود عمدی و چه غیرعمدی. این یک چالش جدی برای حفاظت از این اکوسیستم‌های حساس است. قانون حفاظت از تالاب‌ها ما را موظف کرده که فهرستی از گونه‌های مهاجم و غیرقانونی تالاب‌ها تهیه کنیم، که خوشبختانه این فهرست در سال گذشته به‌روزرسانی، رسمی و از طریق روزنامه رسمی ابلاغ شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، شهرام فداکار، مدیرکل دفتر زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی، در نشستی با اصحاب رسانه در گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده این دفتر در سال ۱۴۰۳ اعلام کرد: وظایف این نهاد در دو مجموعه کلی تعریف می‌شود.

به گفته وی، کشور ایران دارای سه حوزه دریایی منطقی است و حدود ۲۳ منطقه تحت مدیریت ساحلی در کل سواحل کشور وجود دارد که به صورت کامل پردازش شده‌اند. اما وی به صورت مفصل به فعالیت‌های انجام‌شده در دفتر مذکور طی سال گذشته پرداخت.

فداکار اظهار داشت: در بخش مطالعات و تحقیقات، پروژه‌های مختلفی به انجام رسیده است. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به اطلس گونه‌های جانوری اشاره کرد که در جریان آن حدود ۷ هزار گونه دریایی شناسایی شده‌اند. از این تعداد، بیش از ۲۹۰۰ گونه متعلق به دریای خزر و حدود ۴۰۰۰ گونه مربوط به خلیج فارس و دریای عمان هستند.

وی ادامه داد: در سواحل مکران و شمالی دریای عمان، مطالعات گسترده‌ای در زمینه کاربری‌های مختلف صورت گرفته است. در این مطالعات، تنوع کاربری‌ها، نحوه استقرار، ظرفیت و توان محیطی بررسی شده است. با توجه به اینکه توسعه کشور به سمت دریا پیش می‌رود، لازم است که مدیریت خاص و دقیقی از قبل صورت گیرد تا از بروز اتفاقات نامناسب زیست‌محیطی جلوگیری شود. این مطالعات حتی تا خلیج فارس نیز ادامه یافته و به طور کامل انجام شده‌اند.

فداکار با اشاره به اهمیت مناطق جنوبی کشور عنوان کرد: شاید یکی از اتفاقات بی‌نظیر در سال ۱۴۰۳، همچنین شناسایی ظرفیت حفاظتی کوسه ماهیان و سپرماهیان در کشور بوده است، در این راستا، مناطق تحت حفاظت که نیاز به معرفی داشتند، شناسایی و معرفی شده‌اند و حتی برخی مناطق در سطح کشور نیز برای حفاظت معرفی شده‌اند.

وی افزود: تلاش‌هایی نیز برای شناسایی کامل‌تری صورت گرفته تا این اطلاعات بتواند در آینده پشتیبان مناسبی برای سیستم دریایی کشور باشد.
وی از وجود ویدئویی مناسب در این زمینه نیز خبر داد که در صورت امکان، قابلیت نمایش دارد.
 
بيشتر
شعارسال ۱۴۰۴ سرمایه گذاری برای تولید